How to Make Wax Seals

Hvordan lage voksforseglinger

The History and Revival of Wax Seals

I den episke fantasy-serien Game of Thrones ble vokssegl fremtredende brukt for å sikre lukke og autorisere kongelige dekreter, meldinger og annen offisiell korrespondanse i de fiktive Seven Kingdoms of Westeros.
Vokssegl har dukket opp igjen i populærkulturen de siste årene, delvis forårsaket av en nostalgi etter svunne tidsepoker som er skildret i filmer og TV-serier. Overdådige periodedramaer som The Crown, Downton Abbey, Bridgerton og Game of Thrones har fremtredende vokssegl som en integrert del av korrespondanse i disse tider. Vintage-estetikken til voksforseglinger appellerer til mange håndverkere, papirhandlere og bedrifter som ønsker å innlemme innslag av historie og eleganse.

Game of Thrones Wax Seal Castle

Håndverksbutikker tilbyr nå voksforseglingssett med knallfargede forseglingsvokspinner, pregingstempler og forseglingspresser for å gjøre prosessen enkel og tilgjengelig for hobbyister. Mange uavhengige brevskrivere og spesialbutikker tilbyr tilpassede designtjenester for personlig tilpasset bryllupsskrivesaker, produktemballasje og forretningslogoer forvandlet til tilpassede voksforseglingsstempler. Noen bemerkelsesverdige eksempler på merker som har inkorporert voksforseglingsmotiver i produktdesignene deres inkluderer Beekman 1802, Mrs. John L. Sterkt og sukkerpapir.

 

Invitations with Wax Seal

 

Hva er et voksforsegling?

Et voksforsegling er et stemplet emblem i voks, vanligvis laget av bivoks eller forseglingsvoks, som påføres for å lukke og sikre brettede brev, dokumenter eller andre åpninger. For å lage en voksforsegling påføres smeltende voks på de sammenføyde kantene av papiret og et metallpreget stempel presses godt inn i voksen. Når den er herdet, sikrer voksforseglingen at innholdet inni forblir privat og ulest til det brytes.

De tidligste kjente voksforseglingene dateres til rundt 3500 år siden, brukt av gamle egyptere til å forsegle urner og bokser. Imidlertid fikk vokssegl utbredt bruk i løpet av middelalderen i Europa for å forsegle offisielle dokumenter og brev. Voksen som ble brukt var vanligvis laget av bivoks, blandet med harpiks og farge. Laurel, liljekonvall og solsikke var populære former for preging av frimerker, sammen med initialer og våpenskjold.

Hvordan lage voksforseglinger

For å lage dine egne voksforseglinger trenger du følgende forsyninger:

  • Tetting vokspinner eller perler i den(e) farge(r) du har valgt ) - vanligvis laget av bivoks og harpiks 
Sealing Wax Sticks
  • Pregestempel eller seglpresse - messingstempler gir de mest detaljerte avtrykkene 
Custom Brass Embossing Stamp

 

Wax Seal melting set Volcano
  • konvolutter, brev eller esker for å forsegle

Detaljerte trinn

Trinn 1: Varm opp forseglingsvoksen. Du kan bruke en dobbelkoker, liten saktekoker, voksforseglingsstemplingssettvarmer eller hell grytevarmer i henhold til produktinstruksjonene til den er smeltet til en flytende tilstand. Alternativt kan du holde en forseglingsvokspinne over en flamme, for eksempel en stearinlysflamme, til voksen begynner å dryppe.

Trinn 2: Påfør den smeltede voksen på området du vil forsegle. For konvolutter, påfør på den forseglede klaffen eller rundt kanten på baksiden av konvolutten. For brev eller esker, påfør rundt åpningen du vil forsegle.

Trinn 3: Trykk raskt pregestempelet eller forseglingspressen inn i den smeltede voksen før den stivner. Trykk hardt ned for å lage et avtrykk, og løft deretter forsiktig rett opp.

Trinn 4: Hold stempelet på plass mens voksen stivner, ca. 5 til 10 sekunder. Fjern overflødig voks fra forseglingen før den stivner for et rent inntrykk.

Trinn 5: Når voksen har stivnet, er voksforseglingen komplett. Du kan nå trygt sende eller pakke varen med ditt personlige segl som sikrer den lukket.

How to Make Wax Seals Detailed Steps

Med litt øvelse vil du lage vakre, tilpassede forseglinger på kort tid. Voksforseglinger gir eleganse og stil til ethvert håndlaget håndverk eller korrespondanse. Selv om det ikke lenger er nødvendig for sikkerhet, varer den nostalgiske appellen til denne hundre år gamle kunstformen. Ved å gjenopplive tradisjonen med vokssel, blir historien levende på en kreativ, håndgripelig måte.

FAQ

1. Varme opp voks med en skje

Smelt voksperler eller hakkede vokspinner, ca. 30 sek til 1 min. Hell som å steke et egg, bruk en sikksakk-bevegelse for rotete former. Pop luftbobler raskt. Avkjøl stempelet i 10 sekunder, og fjern det deretter. Trim eventuelle "vokshår" når de er avkjølt, ellers vil de trekke vekk voks.

2.Healing voks med en limpistol

For en limpistol, sett til lav varme. Forsegl konvoluttene først for sikkerhet. Bruk 1-1.5 pumper voks for en 1" forsegling, justering for størrelse. Finn det etsede merket, plasser stempelet og hold 10-15 sekunder. Slipp og avkjøl stempelet. Helleteknikken påvirker formen. For sirkler, hell forsiktig. For organiske former, hell rotete.

For å endre farger, skyv ut den gamle fargen med 2 limstifter, og legg deretter inn den nye fargen. Det tar 2 fulle pinner for å bytte helt. For hyppige fargeendringer bør du vurdere en separat pistol for hver farge.

Heating Wax with a Glue Gun

 

3.Lage Pre-laget forseglinger

For å få forseglingene til å støte, hell på et silikonbakepapir, marmor eller sølvfat. Pop ferdig forsegler enkelt. Påfør tosidige klistremerker på baksiden, og fjern deretter den andre siden når du er klar til bruk.

Mer informasjon om voksforseglinger for nybegynnere finner du i denne videoen hvis du er interessert: